Referenssit

Toteuttamiamme hankkeita

Mehiläinen Lahti

RSP-Lahti Oy toteutti Dila sr:n kiinteistöön hankkeen, jossa tehtiin muutoksia vanhoihin tiloihin ja saneerattiin lisää toimitilaa Mehiläinen Oy:lle Sibeliuksenkatu 6c:hen. Hankkeessa saneerattiin kiinteistön 6.- ja 7. kerros. Mehiläisen vastaanottohuoneiksi. Viidennessä kerroksessa muutettiin vastaanottohuoneita hammaslääkärin huoneiksi, ja 3. kerroksessa saneerattiin käytävä ja leikkaussalin puoli ilmeeltään yhdenmukaiseksi muiden kerrosten kanssa. Seitsemännessä kerroksessa teimme parveketasanteen  ja pääjulkisivun parvekekaiteiden kunnostustyöt. Muutosalaa hankkeella oli yhteensä noin 1100m2.

Kerrostalo Metsolankatu

Lahden Talot Oy:n kokous- ja virkistystilat

Uudistuksessa käytiin läpi kaikki pinnat lattiasta kattoon, asennettiin lasitaittoseinät, kiintokalusteet ja kokousvarusteet sekä uusittiin keittiö vastaamaan nykypäivän tarpeita. 

Hankkeessa käytetyissä materiaaleissa huomioitiin kierrätysnäkökulma. Esimerkiksi lattiaan asennettiin tekstiililaatat, joiden valmistuksessa on käytetty vanhoja meriin hylättyjä kalaverkkoja.

Pajulahti

Pajulahden valtakunnallisen valmennus- ja liikuntakeskuksen auditorion ja luokkahuoneiden saneeraus.

Pajulahden liikuntakeskuksen rakennuskantaa on rakennettu vaiheittain lähes sadan vuoden ajan. RSP-Lahti Oy on ollut monessa mukana, kun tätä liikuntapyhättöä on kehitetty ja uudistettu nykyaikaisiin tila- ja toiminnallisuusvaatimuksiin. Toisen kerroksen luokkahuoneiden ja auditorion saneeraukseen kuuluivat muun muassa auditorion katsomon rakentaminen, seinien Topakustik-panelointi, sisäkattojen ja lattioiden uusiminen sekä uudet valoa antavat lasiseinät. Tilojen uudistuneet käyttöominaisuudet viimeisteltiin seinien maalaamisella sekä ikkunoiden ja ovien vaihdolla.

Pajulahden jäähalli

Pajulahden jäähallin areenan kunnostaminen pelikuntoon.

RSP-Lahti Oy osaa myös vaativien liikuntatilojen kunnostuksen. Pajulahden jäähallin jää jäädytetään betonilaatalle. Laattaa suojaava maalipinta kuluu käytön ja kosteuden vaikutuksesta. Jääurheilut kuten ringette ja jääkiekko vaativat halkeamattoman ja kaadottoman tasaisen alustan. Siksi vanha pinta jyrsittiin ja laatan vauriot korjattiin. Kaksoiskomponenttimaalauksen jälkeen pelikenttien viimeistelyn huipensivat kaukalon kasaus ja eri pelien  rajausmaalaukset.

Luhtitalo

Kolmikerroksisen, vuonna 1991 rakennetun, 29-huoneistoisen luhtitalon perusparannus Lautamiehenkatu 4:ssä Lahdessa.

Lahden Asunnot Oy:n omistamaan luhtitaloon tehtiin kokonaisvaltainen saneeraus aina vesikattorakenteista piha-alueiden kunnostukseen saakka. RSP-Lahti Oy toteutti kattavan saneerauksen niin julkisivuissa kuin sisätiloissakin. Asuntojen toimivuutta ja valoisuutta kohennettiin poistamalla tai siirtämällä sisäseiniä. Lisäksi uusittiin kaikki sisäpinnat, ovet, keittiöt, saunat ja kylpyhuoneet.

Perusparannus nosti asuntojen laatutasoa ja haluttavuutta vuokra-asuntomarkkinoilla.

Ritatornin palvelukoti

Kumpukatu 2 ja 4

Kumpukadulla Lahdessa toteutettiin yhdeksän kaksikerroksisen luhtikerrostalon perusparannukset sisätiloissa, parvekkeilla ja piha-alueilla, yhteensä 65 asuntoa.

Launeen erityisasunnot, uudisrakennukset

Lahden Launeelle LEA-hankkeena toteutettu projekti sisälsi 2 rivitaloa, yht. 20 asuntoa, sekä piha-alueet. Suunnittelussa oli huomioitu erityisolosuhteita vaativat asukkaat.

Liikuntakeskus Pajulahti

Seikkailupuiston vastaanottorakennus.

Vastaanottorakennuksen arkkitehtuuri toteuttaa luontoon rakennetun seikkailupuiston henkeä.

Jyränkölän Setlementti, Heinola, perusparannus

Jyränkölän Setlementin Syrjälän toimintakeskus on alun perin valmistunut v. 1930. Rakennus peruskorjattiin v. 2006 vaalien talon alkuperäistä ulkonäköä ja henkeä.

Järvenpäänkatu 27, yht. 35 asuntoa ja julkisivut

Järvenpäänkadun urakka sisälsi 7-kerroksisen talon täydellisen perusparannuksen huoneistoineen, julkisivuineen ja piha-alueineen.